Отпушване и ремонт на канализация

otpushvane3Описваме един случай от нашата практика за запушена канализация в мазето на блок. По телефона ни казаха, че връща фекална вода на първия етаж на панелен блок, без живущите на етажа да пускат вода. Казахме си, вертикалния щранг е запушен на коляното, както обикновенно се случва при такива запушвания, като помолихме да ни осигурят достъп до мазето. След като пристигнахме на адреса, локализирахме мястото на запушването и се зарадвахме, че има ревизия на вертикалния щранг в мазето, за да не работим от етажа и да не цапаме в жилището.


otpushvane2Внимателно развихме капачката на ревизията и изпуснахме водата
. Вкарахме пружината с накрайника и пуснахме машината да работи. Работата по отпушването на канала не беше много лека, защото установихме: пода на мазето беше повдигнат със замазка а в по-ниската част имаше подов сифон. Вертикалния щранг беше от ПВЦ тръба Ф 110 мм, който ведната в замазката чупеше с коляно и от там по диагонал вървеше към ъгъла на мазето, но в обратна посока от хоризонталния канализационен щранг. ПВЦ тръбата се заустваше в каменинова тръба Ф 150 и от нея се връщаше обратно /това го установихме след разкопаване/. И така отпушихме канализацията, но взе да връща от подовия сифон.
otpushvane4От сифона отпушихме канализацията, и на другия ден извършихме ремонта като от вертикалния щранг директно надолу намерихме камениновата тръба и там включихме ПВЦ тръбата. Проблемът с честите запушвания на този участък, бе окончателно разрешен.
Ако и вие имате проблем със канализацията, потърсете ни.